Eurostat: Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Οι αναλυτές ανέμεναν πως ο πληθωρισμός θα παρέμενε και τον Ιούλιο στο 2%. Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση του ΑΕΠ το β' τρίμηνο. Αμετάβλητη στο 8,3% η ανεργία τον Ιούνιο.

Eurostat: Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με βραδύτερο του αναμενόμενου ρυθμό το β' τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ωστόσο ο πληθωρισμός ήταν υψηλότερος του αναμενόμενου ενώ η ανεργία σταθεροποιήθηκε σε χαμηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αυξήθηκε στο 2,1% τον Ιούλιο, από 2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.

Οι αναλυτές ανέμεναν πως ο πληθωρισμός θα παρέμενε και τον Ιούλιο στο 2%.

Εξαιρουμένων των μη κατεργασμένων τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός εκτιμάται πως διαμορφώθηκε στο 1,3% από 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θέσει στόχο για τον πληθωρισμό κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις της, η Eurostat εκτιμά πως το ΑΕΠ της ευρωζώνης το β’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση έναντι του 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές και σε ετήσια βάση κατά 2,1% έναντι του 2,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, ανακοίνωσε πως η ανεργία τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 8,3%, αμετάβλητη σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v