Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dimon: Ετοιμαστείτε για απόδοση 5% στο αμερικανικό 10ετές

H τρέχουσα bull market μπορεί να «συνεχιστεί για δύο ή τρία χρόνια ακόμα» γιατί η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, τόνισε ο CEO της JP Morgan.

Dimon: Ετοιμαστείτε για απόδοση 5% στο αμερικανικό 10ετές

Ο CEO της JP Morgan κάλεσε τους επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι για άνοδο της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 5%.

«Πιστεύω ότι τα επιτόκια θα έπρεπε να είναι 4% σήμερα» σημείωσε ο Jamie Dimon σε εκδήλωση του Aspen Institute. «Θα έπρεπε να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε επιτόκια 5% ή υψηλότερα. Είναι μια υψηλότερη πιθανότητα από ότι νομίζουν οι περισσότεροι» πρόσθεσε.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε πρόσκαιρα πάνω από το 3% την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά υποχώρησε κάτω από το επίπεδο αυτό για τέταρτη φορά φέτος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Dimon υποστήριξε ότι η τρέχουσα bull market μπορεί να «συνεχιστεί για δύο ή τρία χρόνια ακόμα» γιατί η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι οι κυβερνοεπιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ΗΠΑ σήμερα, αλλά πρόσθεσε ότι οι τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v