Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε έφεση για αποφυλάκιση του Μπράνσον

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες.

Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε έφεση για αποφυλάκιση του Μπράνσον

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε έφεση για απελευθέρωση του Αμερικανού κληρικού, Άντριου Μπράνσον, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι Haberturk. 

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. 

Μετά την είδηση η λίρα διευρύνει τις απώλειες έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας πάνω από 7% πάνω από το επίπεδο του 6,24.

H απόφαση του δικαστηρίου έρχεται τη στιγμή που οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις για την απελευθέρωση του ευαγγελιστή κληρικού. 

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε πως «η Τουρκία εκμεταλλεύονταν για πολλά χρόνια τις ΗΠΑ και τώρα κρατούν τον θαυμάσιο Χριστιανό Πάστορά μας, από τον οποίο πρέπει τώρα να ζητήσω να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως ένας μεγάλος πατριώτης όμηρος».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου άνδρα, όμως θα κάνουμε περικοπές στην Τουρκία", έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, είχε προειδοποιήσει την Άγκυρα με νέες κυρώσεις αν δεν απελευθερωθεί ο πάστορας. 

«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v