Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μισέλ Μπαρνιέ: Η ΕΕ να προετοιμαστεί για Brexit χωρίς συμφωνία

Κατά τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, η Ευρώπη πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για τα πάντα. Τα ιρλανδικά σύνορα, «το πιο ευαίσθητο σημείο». Δεν μπορείς να έχεις οφέλη από δύο κόσμους, σημειώνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Μισέλ Μπαρνιέ: Η ΕΕ να προετοιμαστεί για Brexit χωρίς συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αν και ο στόχος είναι να υπάρξει μια ομαλή έξοδος, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον γερμανικό σταθμό Deutschlandfunk, η ΕΕ πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για τα πάντα. «Αυτό περιλαμβάνει και το σενάριο της μη συμφωνίας».

Σημείωσε πως το θέμα των ιρλανδικών συνόρων είναι «το πιο ευαίσθητο σημείο» των διαπραγματεύσεων. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την άποψη πως είναι πιθανό να υπάρξει λύση στο θέμα.

Λεμέρ: Η Βρετανία δεν μπορεί να έχει τα οφέλη από δύο κόσμους

Τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να απολαμβάνονται από μη μέλη, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

«Δεν μπορεί να είσαι εκτός ευρωπαϊκής οικοδόμησης, εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου, και να επωφελείσαι επίσης από όλα τα πλεονεκτήματα του πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στο CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο