Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesla: Βυθίζεται 9% η μετοχή μετά τις παραιτήσεις top στελεχών

Δύο κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν, οδηγώντας τη μετοχή της σε ισχυρή πτώση. Νωρίτερα, ο 47χρονος δισεκατομμυριούχος δοκίμαζε μαριχουάνα σε κωμική εκπομπή, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις...

Tesla: Βυθίζεται 9% η μετοχή μετά τις παραιτήσεις top στελεχών

Tην παραίτηση του από την Tesla υπέβαλε ο Chief Accounting Officer της εταιρείας Ντέιβ Μόρτον, μόλις τέσσερις εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του. 

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Tesla, στην αποστολή της και στις μελλοντικές της προοπτικές και ότι δεν έχω διαφωνίες με την ηγεσία της Tesla ή με τις οικονομικές της ανακοινώσεις» ανέφερε ο Μόρτον. 

Λίγα λεπτά αργότερα ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος της Tesla, η επικεφαλής του τμήματος HR, Gaby Toledano, ανακοίνωσε πως δεν θα επιστρέψει στην εταιρεία μετά την άδεια που έλαβε τον περασμένο μήνα. 

Η είδηση της αποχώρησης των δύο στελεχών έστειλε στο «κόκκινο» τη μετοχή, περίπου 9% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Πέμπτης. 

Ο Musk δοκιμάζει live μαριχουάνα

Την ίδια ώρα, ποικίλα σχόλια προκάλεσε ο ιδρυτής και CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk, καθώς εμφανίστηκε να καπνίζει μαριχουάνα σε διαδικτυακή εκπομπή με τον κωμικό Joe Rogan.

Ο 47χρονος δισεκατομμυριούχος πέρασε δυόμισι ώρες το βράδυ της Πέμπτης συζητώντας τα πάντα: Από την τεχνητή νοημοσύνη και την επίπτωσή της, μέχρι τα κοινωνικά δίκτυα και τη μαριχουάνα...

Καπνίζοντας λίγο από αυτό που κάπνισε ο Rogan, το οποίο χαρακτήρισε μείγμα από καπνό και χασίς, αλλά νόμιμο, ο Musk είπε ότι δεν είχε καπνίσει «σχεδόν ποτέ».

«Δεν είμαι καπνιστής, δεν παρατηρώ κάποια επίπτωση… δεν το βρίσκω πολύ καλό για την παραγωγικότητα», τόνισε, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει περίπου 18% από το tweet του Musk, στις 7 Αυγούστου, όταν ανακοίνωνε ότι θα βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v