Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BoE: Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια

Σταθερά διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διατήρηση του στόχου αγοράς ομολόγων στις 435 δισ. στερλίνες. Μέτρια κέρδη για τη στερλίνα.

BoE: Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια

Αμετάβλητα στο 0,75% διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές. 

H απόφαση ήταν ομόφωνη και σε συμφωνία με τη δημοσκόπηση του Reuters ενώ όπως είπε υπήρξαν περιορισμένες εγχώριες εξελίξεις, από τη συνεδρίαση στις 2 Αυγούστου, εκτός από αυτές που αφορούν το Brexit. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διατήρηση του στόχου αγοράς ομολόγων στις 435 δισ. στερλίνες. 

Στις αρχές του φετινού Αυγούστου είχε προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,75%, αφήνοντας τότε να εννοηθεί πως δεν «βιάζεται» να τα αυξήσει περισσότερο, λόγω και του Brexit, όπως είχε σημειώσει και τότε.

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, υπήρξαν ενδείξεις, κυρίως στις χρηματοπιστωτικές αγορές, για μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις όσον αφορά τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters δεν αναμένουν ότι η ΒοΕ θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι την έξοδο της από την ΕΕ, ενώ η Τράπεζα επανέλαβε την Πέμπτη ότι η αντίδραση των επιχειρήσεων, της χρηματοοικονομικής αγοράς και των νοικοκυριών στο Brexit θα επηρεάσει το μονοπάτι της νομισματικής πολιτικής.

Μέτρια κέρδη για τη στερλίνα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Με άνοδο 0,1% διαμορφώνεται στο 1,3058 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v