Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 2,2% επιβραδύνθηκε ο δομικός πληθωρισμός τον Αύγουστο

Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης που παρακολουθεί η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενισχύθηκε 2% τον Ιούλιο, φτάνοντας τον στόχο της Fed για τρίτη φορά φέτος. Παρά τις μέτριες αυξήσεις τιμών, οι πληθωριστικές πιέσεις κινούνται σταθερά ανοδικά.

ΗΠΑ: Στο 2,2% επιβραδύνθηκε ο δομικός πληθωρισμός τον Αύγουστο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύθηκε λιγότερο από ότι αναμενόταν τον Αύγουστο, καθώς οι αυξήσεις στη βενζίνη και τα ενοίκια αντισταθμίστηκαν από την πτώση στους τομείς  υγειονομικής περίθαλψης και ένδυσης, με τις πληθωριστικές πιέσεις να επιβραδύνονται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα, ύστερα από τα παρόμοια κέρδη του Ιουλίου.

Τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,7%, σημειώνοντας επιβράδυνση από την άνοδο ύψους 2,9% του Ιουλίου.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τομέων της μη επεξεργασμένης διατροφής και της ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε 2,2% μετά την άνοδο κατά 2,4% τον Ιούλιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί κατά 0,3% και ο δομικός κατά 0,2% τον Αύγουστο. 

Παρά τις μέτριες αυξήσεις τιμών του περασμένου μήνα, οι πληθωριστικές πιέσεις κινούνται σταθερά ανοδικά, οδηγούμενες από τη σφιχτή αγορά εργασίας και την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE)  που παρακολουθεί η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενισχύθηκε 2% τον Ιούλιο, φτάνοντας τον στόχο της Fed για τρίτη φορά φέτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v