Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: O OΠΕΚ κλέβει τον κόσμο

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε στην ομιλία του στον ΟΗΕ τις εμπορικές πολιτικές της Κίνας, ενώ υπογράμμισε πως κύριο μέλημα του είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα των Αμερικανών. Κάλεσε τον ΟΠΕΚ να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου. Ζήτησε την απομόνωση του Ιράν.

Τραμπ: O OΠΕΚ κλέβει τον κόσμο

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την ιδεολογία του παγκοσμισμού (globalism) και ασπάζονται τον πατριωτισμό, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη. 

«Η Αμερική κυβερνάται από τους Αμερικανούς» υπογράμμισε. 

Ο κ. Τραμπ επέκρινε παράλληλα τα σοσιαλιστικά καθεστώτα, λέγοντας πως όλα τα έθνη πρέπει να αντισταθούν στον σοσιαλισμό και στην μιζέρια που φέρνει. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε παράλληλα τον ΟΠΕΚ να σταματήσει τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου. «Τα κράτη του ΟΠΕΚ κλέβουν τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τραμπ έστρεψε τα βέλη του και κατά της Κίνας, επικρίνοντας το Πεκίνο για τις εμπορικές του πολιτικές. «H ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα είναι απαράδεκτη» σημείωσε ο ίδιος. 

Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου βρέθηκε και το καθεστώς του Ιράν. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απομονώσει το ιρανικό καθεστώς», καταγγέλλοντας τη «διεφθαρμένη δικτατορία»,  που κατά τον ίδιο βρίσκεται στην εξουσία στην Τεχεράνη.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τρομοκρατίας στον κόσμο να κατέχει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον πλανήτη», να «απειλεί την Αμερική» ή το Ισραήλ, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Ζητάμε από όλα τα έθνη να απομονώσουν το ιρανικό καθεστώς όσο συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά του» και «να στηρίξουν τον ιρανικό λαό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v