Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντι Μάιο: Δεν κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό από τον στόχο μας

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας επιθυμούν να πέσει η ιταλική κυβέρνηση, σημείωσε στη ραδιοφωνική συνέντευξη ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Ντι Μάιο: Δεν κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό από τον στόχο μας

Η Ιταλία δεν θα αλλάξει τους στόχους ελλείμματος του προϋπολογισμού παρά την πίεση από τις Βρυξέλλες και τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο, την Τρίτη.

«Δεν κάνουμε πίσω από τον στόχο του 2,4%, αυτό πρέπει να γίνει σαφές… Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό», τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε άλλα σχόλια του, ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι οι  ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας επιθυμούν να πέσει η ιταλική κυβέρνηση.

Ο Ντι Μάιο επανέλαβε την κριτική του κατά των αξιωματούχων της ΕΕ όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια τους για τον προϋπολογισμό, τα οποία όπως είπε έδωσαν ώθηση στο sell-off των ιταλικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι οι αντίπαλοι της κυβέρνησης ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τις χρηματοοικονομικές αγορές για να αποδυναμώσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v