Κόντε: Το ευρώ είναι το νόμισμά μας και δεν το αποκηρύσσουμε

Οι όποιες δηλώσεις υποδηλώνουν κάτι διαφορετικό, πρέπει να θεωρούνται ως μεμονωμένες, που δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο Facebook.

Κόντε: Το ευρώ είναι το νόμισμά μας και δεν το αποκηρύσσουμε

H Ιταλία δεσμεύεται πλήρως στο ευρώ και οποιαδήποτε σχόλια κριτικής σημασίας για το ενιαίο νόμισμα είναι μεμονωμένες απόψεις, που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τις πολιτικές της κυβέρνησης, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την τοποθέτηση βουλευτή της Λέγκας, ο οποίος νωρίτερα δήλωνε πως η Ιταλία θα είχε όφελος από πιο ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες, εάν ήταν εκτός ευρωζώνης, οδηγώντας το κόστος δανεισμού της χώρας σε υψηλό άνω των τεσσάρων ετών. Ο ίδιος λίγο αργότερα πάντως ανασκεύασε.

«Το ευρώ είναι το νόμισμά μας και για εμάς δεν μπορεί να αποκηρυχθεί», τόνισε ο Κόντε στο Facebook. Οι όποιες δηλώσεις υποδηλώνουν κάτι διαφορετικό πρέπει να θεωρούνται ως «ελεύθερες απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v