Ευρωζώνη: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο PMI τον Σεπτέμβριο

Ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στις 54,1 μονάδες από 54,5 τον Αύγουστο. Ηταν χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση, που έκανε λόγο για 54,2. Σε υψηλό τριών μηνών ο τομέας των υπηρεσιών.

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο PMI τον Σεπτέμβριο

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών πέρασε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, με οδηγό την πιο αδύναμη ανάπτυξη στα εργοστάσια, η οποία αντισταθμίστηκε από την άνοδο στον τομέα των υπηρεσιών.

Ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στις 54,1 μονάδες από 54,5 τον Αύγουστο.

Ηταν χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση, που έκανε λόγο για 54,2, αλλά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η αισιοδοξία για το μέλλον ενισχύθηκε ελαφρώς στα τέλη του τρίτου τριμήνου από το χαμηλό δύο ετών. Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής αυξήθηκε στις 62,1 μονάδες από 61,6.

Ωστόσο, η μεταποιητική δραστηριότητα έχει μειωθεί φέτος σε όλη την ευρωζώνη. Το γεγονός υποδηλώνει ότι η συνολική οικονομική ανάπτυξη του μπλοκ έχει ξεπεράσει το peak της και ο ρυθμός της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι πιθανό να κατεβάσει περαιτέρω ταχύτητα τους επόμενους μήνες.

Ο τομέας των υπηρεσιών πέρασε σε υψηλό τριών μηνών, στις 54,7 μονάδες, σε συμφωνία με την πρώτη εκτίμηση και υψηλότερα από το επίπεδο των 54,4 του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v