Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επτά ετών η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου εκτινάχτηκε κατά 11 μονάδες βάσης, στο 3,17%. Σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερίσα άνοδο από το Νοέμβριο του 2016. Στα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και στις προσδοκίες για νέα αύξηση επιτοκίου από τη Fed αποδίδουν το sell-off οι αναλυτές.

Σε υψηλό επτά ετών η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς

Το sell-off στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα επιδεινώθηκε την Τετάρτη, με τις αποδόσεις να ανεβαίνουν ακόμα υψηλότερα λίγο πριν το κλείσιμο της Wall Street και να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2016.

Το άλμα των αποδόσεων πυροδοτήθηκε από τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, τα οποία ενισχύουν τις προοπτικές για μια ακόμα αύξηση επιτοκίου από τη Fed τη φετινή χρονιά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου εκτινάχτηκε κατά 11 μονάδες βάσης, στο 3,17%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, πρόκειται επίσης για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το Νοέμβριο του 2014.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη το ινστιτούτο ISM, ο δείκτης υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 61,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που δημιουργήθηκε ο δείκτης το 2008.

Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση του δείκτη στις 58 μονάδες από 58,5 τον Αύγουστο.

Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης στο 2,8638%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 3%. Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου σκαρφάλωσε ως το 3,29%.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίστροφα από τις τιμές. 

«Είχαμε μια πολύ ισχυρή μέτρηση του δείκτη ISM υπηρεσιών, που αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι η οικονομία είναι εξαιρετικά ισχυρή αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Τζον Χιλ, αναλυτής της BMO Capital Markets. «Μετά ξεπεράσαμε κάποια τεχνικά επίπεδα στα μακροπρόθεσμα ομόλογα, το οποίο επιδείνωσε το sell-off» πρόσθεσε.

Ο Άντριου Χάντερ, οικονομολόγος στην Capital Economics, υποστήριξε πως οι παρατεταμένες υψηλές μετρήσεις στους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM δείχνουν πως η ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας κινείται αρκετά πάνω από το μακροπρόθεσμο outlook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v