Στροφή της JPMorgan σε «neutral» για τις κινεζικές μετοχές

«Ο πλήρης εμπορικός πόλεμος γίνεται το νέο βασικό σενάριο περίπτωσης για το 2019», σημειώνεται στην έκθεση της. Αναθεωρεί την οικονομική ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά στο 6,1% απο 6,2%.

Στροφή της JPMorgan σε «neutral» για τις κινεζικές μετοχές

H προοπτική ενός πλήρους εμπορικού πολέμου μέχρι την επόμενη χρονιά οδήγησε τη JPMorgan να υποβαθμίσει τις κινεζικές μετοχές σε «neutral», ενώ το outlook για το γουάν είναι αρνητικό την ώρα που αναθεωρούνται καθοδικά και οι προοπτικές για την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Η εμπορική διαμάχη μπορεί να κλιμακωθεί καθώς οι ΗΠΑ εντείνουν την επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές προϊόντων, την ώρα που το δολάριο ισχυροποιείται και το γουάν χάνει τη δύναμή του.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της JPMorgan, Rajiv Batra και Sanaya Tavaria στην έκθεση τους μειώνουν τη bullish θέση τους στις κινεζικές μετοχές.

Η προσεκτική στροφή έρχεται μετά από παρόμοιες κινήσεις των Μorgan Stanley, Nomura και Jefferies Group, νωρίτερα φέτος.

«Ο πλήρης εμπορικός πόλεμος γίνεται το νέο βασικό σενάριο περίπτωσης για το 2019», γράφουν στην έκεθεση τους. «Δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για υποχώρηση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα», σημειώνουν σύμφωνα με το Bloomberg.

Η JPMorgan αναθεώρησε την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας για την επόμενη χρονιά στο 6,1% απο 6,2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v