Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ιllycafe ετοιμάζει κάψουλες καφέ συμβατές για Nespresso

Οι κάψουλες της JDE θα περιέχουν καφέ που παράγει η illy και θα είναι συμβατές με τις μηχανές καφέ της Nespresso. Η συνεργασία θα ξεκινήσει στο πρώτο μισό του επόμενου έτους και η JDE θα πουλάει αρχικά τις κάψουλες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

H Ιllycafe ετοιμάζει κάψουλες καφέ συμβατές για Nespresso

H Illycaffe υπέγραψε συμφωνία με την JDE που θα επιτρέψει στην τελευταία να παράγει και να διανέμει κάψουλες καφέ με την επωνυμία illy, οι οποίες θα είναι συμβατές με τις μηχανές Nespresso.

Οι κάψουλες της Illy λειτουργούν αυτή τη στιγμή μόνο με τις μηχανές του καφέ της ιταλικής εταιρείας. H συμβατότητα με τη Nespresso θα προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Η Illycafe υπέγραψε συμφωνία με την JDE της JAB, που προβλέπει ότι η JDE θα πουλάει κάψουλες αλουμινίου που θα περιέχουν καφέ τον οποίο παράγει η illycaffe» τόνισε ο CEO, Μασιμιλιάνο Πολιάνι.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει στο πρώτο μισό του επόμενου έτους και η JDE θα πουλάει αρχικά τις κάψουλες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία. 

Η συμφωνία έπεται του ντιλ της Nestle με τη Starbucks αξίας $7 δισ., το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάιο, καθώς και την απόκτηση της αλυσίδας Costa από την Coca-Cola τον Αύγουστο.

Η Illycaffe, η οποία παράγει ένα χαρμάνι από εννιά ποικιλίες Arabica, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία καφέ στην Ιταλία με πωλήσεις κοντά στα 500 εκατ. ευρώ πέρυσι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v