Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση Κασόγκι: Τουρκία-Σ. Αραβία ερευνούν την πρεσβεία απόψε

Ο πρίγκιπας Khaled al-Faisal, σύμβουλος του βασιλιά Σάλμαν, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν την υπόθεση της εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. Οι προειδοποιήσεις από το Ριάντ για αντίμετρα.

Υπόθεση Κασόγκι: Τουρκία-Σ. Αραβία ερευνούν την πρεσβεία απόψε

Κοινή ομάδα από Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα κάνουν έρευνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Δευτέρας, για την υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή που επικαλείται το Reuters. «Οι έρευνες αναμένονται το απόγευμα», σημείωσε η πηγή.

Η Τουρκία αποδέχθηκε πρόταση της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη εβδομάδα για δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας.

Ο πρίγκιπας Khaled al-Faisal, σύμβουλος του βασιλιά Σάλμαν, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν το θέμα, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου.

Οι δύο άνδρες μίλησαν τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής και τόνισαν την ανάγκη να σχηματιστεί η κοινή ομάδα από τις δύο χώρες.

Σ. Αραβία: Αντίμετρα σε κυρώσεις λόγω της υπόθεσης Κασόγκι

«Το Βασίλειο επιβεβαιώνει την πλήρη απόρριψη των όποιων απειλών και προσπαθειών υπονόμευσης, είτε για επιβολή οικονομικών κυρώσεων, χρησιμοποιώντας πολιτικές πιέσεις, είτε επαναλαμβάνοντας ψευδείς κατηγορίες», τονίζει το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή αξιωματούχου.

«Το Βασίλειο επίσης επιβεβαιώνει ότι εάν δεχθεί οποιαδήποτε πράξη, θα ανταποδώσει με μεγαλύτερη, και ότι η οικονομία του έχει επιρροή και ζωτικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v