Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινίσεις για το έλλειμμα στέλνει στην Κομισιόν η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει με τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει την Ιταλία από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Ντι Μάιο. Δεν θέλουμε κρίση με την Ιταλία αλλά εξακολουθούμε να έχουμε ερωτήματα, δηλώνει ο Μοσκοβισί.

Διευκρινίσεις για το έλλειμμα στέλνει στην Κομισιόν η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση θα αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αποσαφηνίσει τους λόγους για τους οποίους ο στόχος για το έλλειμμα του 2019 τέθηκε στο 2,4%, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι ντι Μάιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει με τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει την Ιταλία από την ευρωζώνη.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως η Κομισιόν δεν θέλει να υπάρξει καμία κρίση με την Ιταλία αναφορικά με τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό, όμως η Κομισιόν εξακολουθεί να έχει ερωτήματα και περιμένει σήμερα απαντήσεις. Το διαρθρωτικό έλλειμμα της Ιταλίας είναι υπερβολικά υψηλό, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v