Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Δημοσιονομικό «μαξιλάρι» για τη μη συμφωνία στο Brexit

Σε περίπτωση που η οικονομία χρειαστεί υποστήριξη λόγω μη συμφωνίας με την ΕΕ για την έξοδο από το μπλοκ, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών έχει αποθέματα που του δίνουν τη δυνατότητα να παρέμβει, όπως είπε ο ίδιος.

Βρετανία: Δημοσιονομικό «μαξιλάρι» για τη μη συμφωνία στο Brexit

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμμοντ δήλωσε την Κυριακή ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που έχει κρατήσει στην άκρη για να βοηθήσει την οικονομία να αντιμετωπίσει το σοκ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς μια συμφωνία για το Brexit.

Οπως μεταδίδει το Reuters, είπε ότι θα διατηρήσει δημοσιονομικά «μαξιλάρια», έτσι ώστε «εάν η οικονομία, ως αποτέλεσμα μη συμφωνίας για το Brexit ή από κάτι άλλο που δεν έχουμε προβλέψει, χρειαστεί υποστήριξη τους επόμενους μήνες και χρόνια. Έχω τη δύναμη να παρέχω αυτή την υποστήριξη», είπε ο Χάμμοντ στο BBC.

«Το σημαντικό είναι ότι έχω δημοσιονομικά αποθέματα που μου δίνουν τη δυνατότητα να παρέμβω», σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι βέβαιος πως θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

Σημείωσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί το ζήτημα και θα αναλάβει δράση, σε περίπτωση μη συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο