Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τράπεζα της Αγγλίας οδηγεί το ράλι της στερλίνας

Το νόμισμα νωρίτερα ενισχυόταν, καθώς δημοσίευμα των Times ήθελε να έχει επιτευχθεί συμφωνία για τις τράπεζες, όσον αφορά το Brexit. Υποχώρησε με τη διάψευση της είδησης. Τα αισιόδοξα σχόλια της ΒοΕ την οδηγούν ξανά στην ανηφόρα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας οδηγεί το ράλι της στερλίνας

Κέρδη καταγράφει σήμερα η στερλίνα και μάλιστα τα μεγαλύτερα των τελευταίων εννέα μηνών, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε ενδείξεις για ταχύτερο ρυθμό στις αυξήσεις επιτοκίων, την ώρα που οι επενδυτές ελπίζουν σε συμφωνία για το Brexit.

Η στερλίνα επεκτείνει τα κέρδη της, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων, καθώς έρχεται πιο κοντά μία δυνητική αύξηση επιτοκίων από τον επόμενο Νοέμβριο, όταν και αναμενόταν.

H BoE κράτησε σήμερα σταθερά τα επιτόκια στο επίπεδο του 0,75%, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον, σε περίπτωση που το Brexit προχωρήσει ομαλά.

Το νόμισμα νωρίτερα ενισχυόταν καθώς δημοσίευμα των Times ήθελε να έχει επιτευχθεί συμφωνία για τις τράπεζες, όσον αφορά το Brexit. Υποχώρησε με τη διάψευση της είδησης.

Η βρετανική λίρα με κέρδη 1,6% αλλάζει χέρια στο $1,2969.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,76% στο $1,1398 ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,7% στα 96,40.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,16%, στα 112,76 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v