Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eφοδος των γερμανικών αρχών στα γραφεία της Blackrock

Η έρευνα αφορά την υπόθεση των συναλλαγών «Cum-Ex trades» που φέρεται να έχει στοιχήσει στους Γερμανούς φορολογούμενους πάνω από 5 δισ. ευρώ. Η Blackrock τόνισε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις γερμανικές αρχές.

Eφοδος των γερμανικών αρχών στα γραφεία της Blackrock

Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία του επενδυτικού κολοσσού Blackrock στο Μόναχο την Τρίτη, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

Η έρευνα αφορά την υπόθεση των συναλλαγών «cum-ex trades» ή «dividend stripping» που φέρεται να έχει στοιχήσει στους Γερμανούς φορολογούμενους πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν την αγορά μιας μετοχής λίγο προτού χαθεί το δικαίωμα στη λήψη μερίσματος και στη συνέχεια την πώληση της, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγοραστές και τους πωλητές να εκμεταλλευτούν ένα «παραθυράκι» για τη χορήγηση φοροαπαλλαγών.

Εκπρόσωπος της Blackrock δήλωσε πως η «εταιρία συνεργάζεται πλήρως με την υπό εξέλιξη έρευνα για τις συναλλαγές cum ex την περίοδο 2007-2011».

Oι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πολλές τράπεζες και επενδυτές. Σύμφωνα με το Reuters δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος ήταν ο ρόλος της Blackrock.

Oι φορολογικές αρχές της Δανίας ισχυρίζονται ότι έχασαν έσοδα 2 δισ. δολαρίων, ενώ η Γερμανία υπολογίζει ότι η πρακτική της στοίχισε πάνω από 5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v