Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Ανακριβείς και ελλιπείς οι προβλέψεις της Κομισιόν

«Λυπούμαστε που καταγράφεται αυτό το τεχνικό ολίσθημα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο δεν θα επηρεάσει τη συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», πρόσθεσε.

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Ανακριβείς και ελλιπείς οι προβλέψεις της Κομισιόν

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, όσον αφορά τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ιταλία, οι οποίες ήταν χειρότερες από τα στοιχεία της Ρώμης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Τζιοβάννι Τρία τόνισε ότι η ανάλυση της Κομισιόν είναι λάθος. 

«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ιταλικό έλλειμμα παρουσιάζουν έντονη αντίθεση με εκείνες της ιταλικής κυβέρνησης και προέρχονται από ανακριβή και ελλιπή ανάλυση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Λυπούμαστε που καταγράφεται αυτό το τεχνικό ολίσθημα από την πλευρά της Κομισιόν, το οποίο δεν θα επηρεάσει τη συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», πρόσθεσε.

Κομισιόν: Ανω του 3% το έλλειμμα στον ιταλικό προϋπολογισμό το 2020

Η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί με χαμηλότερο ρυθμό από ότι αναμένει η Ρώμη τα επόμενα δύο χρόνια, ανακοίνωσε νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με αυτές, το ιταλικό ΑΕΠ θα αυξηθεί 1,1% φέτος, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Ρώμης για 1,2%. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, το 2019, το ΑΕΠ θα αυξηθεί 1,2%, αντί για 1,5% που ανέμενε η Ιταλία και το 2020 κατά 1,3%, από 1,6% που περίμενε η ιταλική κυβέρνηση.

Η χαμηλότερη αύξηση σημαίνει ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Ιταλίας θα είναι στο 1,9% του ΑΕΠ φέτος, έναντι των προβλέψεων της Ιταλίας για το 1,8%.

Την επόμενη χρονιά, με ώθηση από τις υψηλότερες δαπάνες και περικοπές φόρων θα φτάσει το 2,9%, από 2,4% που ανέμενε η Ιταλία και στο 3,1% το 2020, από 2,1% που προέβλεπε η Ρώμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v