Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντι Μάιο: Δεν θα ξεφύγουμε από το έλλειμα 2,4% στον προϋπολογισμό

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει 200 «άχρηστους» νόμους και αυτές οι περικοπές στη γραφειοκρατία θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση στις κρατικές δαπάνες, σημείωσε. Θα στηρίξουμε τους βασικούς πυλώνες του προϋπολογισμού, τονίζει ο ιταλός ΥΠΟΙΚ.

Ντι Μάιο: Δεν θα ξεφύγουμε από το έλλειμα 2,4% στον προϋπολογισμό

Ο στόχος του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019 θα επιτευχθεί χάρη σε πρόσθετες περικοπές δαπανών, εάν χρειαστούν, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύεται να παραμείνει στην ευρωζώνη, τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σε ξένους ανταποκριτές, ο Ντι Μάιο είπε ότι το κόμμα του έχει αντιστρέψει την προηγούμενη στάση του κατά της ευρωζώνης, επειδή η μεταβαλλόμενη ισορροπία στην Ευρώπη σημαίνει ότι η Ιταλία σήμερα «έχει φωνή».

Ο Ντι Μάιο, που ηγείται του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει 200 «άχρηστους» νόμους και αυτές οι περικοπές στη γραφειοκρατία θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση στις κρατικές δαπάνες.

Όπως είπε, δεν πιστεύει ότι η ΕΕ θα επιβάλλει πρόστιμα στην Ιταλία, ο διάλογος με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό θα έχει θετικά αποτελέσματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα η χώρα του θα πληρώσει πρόστιμα στις Βρυξέλλες εάν αυτά επιβληθούν απάντησε ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Οι ευρωεκλογές θα φέρουν αλλαγές στην Ευρώπη, είπε, ενώ αναμένει ότι τα ιταλικά yields θα υποχωρήσουν μετά τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του βασικού εισοδήματος.

Τρία: Η Ιταλία θα στηρίξει τους βασικούς πυλώνες του προϋπολογισμού

Η Ιταλία θα στηρίξει τους βασικούς πυλώνες του δημοσιονομικού σχεδίου της παρά το αίτημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναθεώρηση του, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Ο Τζιοβάννι Τρία σημείωσε ότι «αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση ασχολείται με τη σύνταξη της απάντησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά τα πιο αμφισβητούμενα σημεία του προϋπολογισμού. Ενας προϋπολογισμός του οποίου τους βασικούς πυλώνες θα επιβεβαιώσει η κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει δώσει διορία στη Ρώμη μέχρι τις 13 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει νέο προϋπολογισμό.

Ο Τρία είπε και αυτός ότι η κυβέρνηση δεν θα ξεπεράσει το 2,4% όσον αφορά το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2019.

Η κρίση σε μία ή περισσότερες ιταλικές τράπεζες πρέπει να αποφευχθεί «με κάθε τρόπο», τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να αναμένει μία κρίση.

«Δεν βλέπω (μία κρίση) να συμβαίνει αύριο, δεν είναι τέτοιες οι συνθήκες», σημείωσε στο κοινοβούλιο. 

Πρόσθεσε ότι αν το spread ιταλικού-γερμανικού yield παραμείνει στο τρέχον επίπεδο των περίπου 300 μονάδων βάσης για αρκετό καιρό, τότε θα είναι «ανησυχητικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v