Δείτε εδώ την αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

H Γαλλία καθήλωσε αεροσκάφος της Ryanair

Το μέτρο λήφθηκε ως λύση ύστατης ανάγκης για να αναγκάσει την ιρλανδική αεροπορική να επιστρέψει παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

H Γαλλία καθήλωσε αεροσκάφος της Ryanair

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι καθήλωσαν αεροσκάφος της Ryanair, αναγκάζοντας τους 149 επιβάτες να κατέβουν από το αεροσκάφος, για να αναγκάσουν την ιρλανδική αεροπορική να επιστρέψει παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Όπως μεταδίδει το AFP, το γαλλικό κράτος ισχυρίζεται ότι η ιρλανδική αεροπορική του χρωστάει 525.000 ευρώ γιατί έλαβε παράνομη κρατική βοήθεια. Την Πέμπτη οι γαλλικές αρχές έστειλαν ένα δικαστικό επιμελητή με αστυνομική προστασία για να καθηλώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Μπορντό.

Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, η Ryanair πλήρωσε το ποσό και ανέκτησε το αεροσκάφος.

«Το μέτρο αυτό λήφθηκε ως λύση ύστατης ανάγκης από τις γαλλικές αρχές αφού απέτυχαν αρκετές επισημάνσεις και προσπάθειες να ανακτηθούν τα χρήματα» τόνισε η γαλλική αρχή πολιτικής αεροπορίας.

Το 2014 η Κομισιόν έκρινε ότι οι επιδοτήσεις που έλαβε η Ryanair από μια τοπική αρχή πριν από δέκα χρόνια έπρεπε να επιστραφεί, αλλά η αεροπορική δεν είχε συμμορφωθεί με την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus