Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αιματηρός» Οκτώβριος για τα hedge funds

Τη χειρότερη επίδοση από το Σεπτέμβριο του 2011 σημείωσαν τα hedge funds τον Οκτώβριο. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλων εκροών.

«Αιματηρός» Οκτώβριος για τα hedge funds

Οι αποδόσεις των hedge funds υποχώρησαν κατά περίπου 3% τον Οκτώβριο, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των χρηματιστηριακών αγορών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Hedge Fund Research, η επίδοση αυτή ήταν η χειρότερη για τη βιομηχανία των hedge funds από το Σεπτέμβριο του 2011.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν τα funds που επενδύουν σε μετοχές, με τις τεχνολογικές μετοχές να προκαλούν τις σοβαρότερες απώλειες.

Οι πελάτες των hedge funds έχουν αποσύρει από την αρχή του έτους πάνω από 11 δισ. δολάρια. Στις 15 Νοεμβρίου θα έχουν το δικαίωμα να ενημερώσουν τους fund managers αν επιθυμούν να πάρουν πίσω ένα μέρος ή όλα τα χρήματα τους στο τέλος της χρονιάς.

Την προηγούμενη φορά που η βιομηχανία των hedge funds έκλεισε με ετήσιες απώλειες ήταν το 2015, όταν η αγορά είχε αντιμετωπίσει αναταράξεις από το άλμα του ελβετικού φράγκου και την υποτίμηση του κινεζικού γουάν. Από το τέταρτο τρίμηνο του 2015 ως το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι επενδυτές απέσυραν 77,2 δισ. δολάρια από hedge funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v