Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: «Φρένο» στις αγορές αμερικανικών ομολόγων τον Σεπτέμβριο

Το συνολικό ποσό των κρατικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ξένοι επενδυτές ακολούθησε παρόμοια πορεία, κυμαινόμενο ελαφρώς υψηλότερα από το επίπεδο των 6τρισ. δολαρίων.

Κίνα: «Φρένο» στις αγορές αμερικανικών ομολόγων τον Σεπτέμβριο

Τη μεγαλύτερη μείωση στις θέσεις της σε αμερικανικά ομόλογα από τον Ιανουάριο σημείωσε η Κίνα τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος ξένος κάτοχος αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Το «φρένο» στις αγορές της δημιουργεί ανησυχίες ότι η φθίνουσα ζήτηση θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και να ωθήσει τα επιτόκια υψηλότερα.

Οι θέσεις της χώρας υποχώρησαν $13,7 δισ. στο $1,15 τρισ. τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης. Το συνολικό ποσό των κρατικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ξένοι επενδυτές ακολούθησε παρόμοια πορεία, κυμαινόμενο ελαφρώς υψηλότερα από το επίπεδο των $6τρισ. Το σύνολο υποχώρησε $63,3 δισ. κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, στα 6,22 τρισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v