Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D&G: Ακύρωση επίδειξης στη Σανγκάη μετά από κατηγορίες για ρατσισμό

Βίντεο στο Twitter και το Instagram για την προώθηση της εκδήλωσης έδειχναν Κινέζα να δέχεται οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσει τα τσοπστικς. Ο οίκος μόδας κατηγορήθηκε για στερεότυπη ματιά στην Ανατολή και ρατσισμό.

D&G: Ακύρωση επίδειξης στη Σανγκάη μετά από κατηγορίες για ρατσισμό

Επίδειξη μόδας στη Σανγκάη, ακύρωσε σύμφωνα με πληροφορίες, ο οίκος μόδας Dοlce & Gabbana, μετά τις κατηγορίες για ρατσισμό κατά την προώθηση της εκδήλωσης.

Όπως μεταδίδει το CNBC, μία σειρά από βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter και το Instagram κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρουσίαζε μία Κινέζα να δέχεται οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσει τα τσοπστικς.

Τα βίντεο προκάλεσαν αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα με κάποιους να κατηγορούν την επιχείρηση για έλλειψη πολιτιστικής ευαισθησίας και ρατσισμό.

Η επίδειξη μόδας θα γινόταν απόψε, αλλά δημοσίευμα της ιστοσελίδας Business of Fashion ενημερώνει ότι έχει ακυρωθεί.

Τα βίντεο με τίτλο «Τρώγοντας με τσοπστικς» παρουσιάζουν τη γυναίκα να τρώει μεγάλα πιάτα με πίτσα, σπαγγέτι και γλυκά, ενώ μία ανδρική φωνή της υπαγορεύει τι να κάνει.

Κάποιοι άνθρωποι αντέδρασαν επιθετικά, γράφοντας ότι είναι πολύ προσβλητικό να παρουσιάζει κανείς με τόσο στερεότυπο τρόπο τους Κινέζους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v