Ντι Μάιο: Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ευρώπη

Επιθυμούμε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις στους ψηφοφόρους μας, τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης. Επανέλαβε ότι δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ, την ώρα που ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων διαψεύδει τις πληροφορίες για παραίτησή του.

Ντι Μάιο: Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ευρώπη

Η Ιταλία θα δείξει τη μεγαλύτερη προθυμία της για διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά δεν είναι προετοιμασμένη να αλλάξει τους βασικούς πυλώνες του προϋπολογισμού για το 2019, σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο, στην εφημερίδα La Repubblica.

«Δεν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε πόλεμο με την Ευρώπη, αλλά επιθυμούμε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις (στους ψηφοφόρους μας)», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να φύγει από την Ευρώπη ή από το ευρώ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Corriere Della Sera, ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα σκέφτεται να παραιτηθεί, λόγω του αδιεξόδου που έχει προκληθεί στις συνομιλίες Ρώμης-Βρυξελλών. 

Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή υπουργό της Λέγκας. Σύμφωνα με το Reuters, ο Σαβόνα το διαψεύδει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v