Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κρυφές» περικοπές στην παραγωγή αργού εξετάζουν Σαουδική Αραβία και ΟΠΕΚ

Το Ριάντ και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις των χωρών του πετρελαϊκού καρτέλ εξετάζουν να παρατείνουν και το 2019 τις περικοπές στην παραγωγή που συμφώνησαν το 2016.

«Κρυφές» περικοπές στην παραγωγή αργού εξετάζουν Σαουδική Αραβία και ΟΠΕΚ

Η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης που θα ικανοποιεί τις ΗΠΑ με πολιτικές που δεν θα οδηγούν σε αύξηση της τιμής του αργού και ταυτόχρονα να ρυθμίζουν την παραγωγή με στόχο την εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς.

Όπως μεταδίδει η WSJ, το Ριάντ και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις των χωρών του πετρελαϊκού καρτέλ εξετάζουν να παρατείνουν και το 2019 τις περικοπές στην παραγωγή που συμφώνησαν το 2016.

Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής εφημερίας, μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε μείωση της παραγωγής, αλλά δεν θα αύξανε τις τιμές.

Την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο πιο χαμηλό σημείο από τα τέλη του 2017, με οδηγό την επάρκεια στην αγορά και τις προοπτικές επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Κάτω από τα 60 δολάρια ($59,61 ανά βαρέλι) πέρασε το brent με βουτιά 4,8%. Βαριές απώλειες 6,7% για το αμερικανικό αργό, το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $50,98.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v