Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφοδος εισαγγελέων στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank

Περίπου 170 αξιωματούχοι συμμετέχουν στην έρευνα. Η έφοδος ενεργοποιήθηκε από έγγραφα των «Panama papers». Δύο υπάλληλοι της Deutsche ύποπτοι. Η δημιουργία offshore εταιρειών, το ξέπλυμα χρήματος και η ενημέρωση που δεν έγινε.

Εφοδος εισαγγελέων στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank

Το κτίριο της Deutsche Bank, που περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία της στη Φρανκφούρτη, ερευνάται από εισαγγελείς, εν μέσω έρευνας για ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 170 εισαγγελείς, αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετέχουν στην έρευνα. 

Στόχος της έρευνας είναι δύο εργαζόμενοι της Deutsche Bank, ηλικίας 50 και 46 ετών. Οι αρχές προσθέτουν ότι περιλαμβάνονται και άλλοι υπάλληλοι της τράπεζας, χωρίς να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έφοδος ενεργοποιήθηκε από έγγραφα που είναι μέρος των «Panama papers».

Aξιολόγηση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας προκάλεσε «την υποψία ότι η Deutsche Bank υποστήριζε τους πελάτες στη δημιουργία των λεγόμενων «υπεράκτιων επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους» και ότι τα χρήματα που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της Deutsche Bank χωρίς η τράπεζα να ενημερώνει τις αρχές για υποψίες ξεπλύματος χρήματος», δήλωσε η εισαγγελική αρχή της Φρανκφούρτης.

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την έρευνα και σημείωσε: «Περισσότερες λεπτομέρειες θα επικοινωνηθούν όταν τις μάθουμε. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές». 

Oι μετοχές της Deutsche Bank έφτασαν να υποχωρούν 4,7%, ενώ μέχρι στιγμής φέτος έχουν χάσει 48%.

Να σημειωθεί ότι τα λεγόμενα Panama Papers είναι έγγραφα της παναμέζικης δικηγορικής εταιρίας Mossack Fonseca, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών για εξωχώριες και υπεράκτιες εταιρείες, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists) που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν φθάνουν τα 11,5 εκατομμύρια εμπιστευτικά έγγραφα και αφορούν πληροφορίες για τουλάχιστον 214 χιλιάδες υπεράκτιες εταιρίες, στην πλειονότητά τους με έδρα τις βρετανικές Παρθένες νήσους, κάποιες εκ των οποίων φαίνεται να διακινούσαν παράνομα χρήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v