Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: Αποφασιστικά βήματα για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

«Μετά από περίπου 16 ώρες διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα«, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σολτς: Αποφασιστικά βήματα για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και έχουν φτάσει σε ένα καλό αποτέλεσμα μετά τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς.

«Μετά από περίπου 16 ώρες διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Εχουν γίνει αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, oι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν να στηρίξουν την ευρωζώνη έναντι μελλοντικών χρηματοοικονομικών κρίσεων, επιτυγχάνοντας συμφωνία μετά από πολύωρες συνομιλίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία επετεύχθη στις 7:30 το πρωί και περιλαμβάνει μέτρα για να εξοπλίσει την τραπεζική ένωση της ευρωζώνης με περισσότερους οικονομικούς πόρους και να παράσχει στο ταμείο διάσωσης - τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - επιπλέον ευελιξία στο πώς μπορεί να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις αναταραχές στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v