Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντε: Μπορούν να αλλάξουν «κάποια πραγματάκια» στον προϋπολογισμό

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να μειώσει την επίπτωση ορισμένων οικονομικών μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019, τονίζοντας πως ποτέ δεν σταμάτησαν οι συζητήσεις με την Κομισιόν. Ακόμα περιμένουμε τον νέο προϋπολογισμό, λέει ο Έτινγκερ.

Κόντε: Μπορούν να αλλάξουν «κάποια πραγματάκια» στον προϋπολογισμό

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε δήλωσε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μικρή τροποποίηση ορισμένων μέτρων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο προϋπολογισμού της χώρας για το 2019, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η απόρριψη του προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταδίδει το Reuters.

«Αν έχω την ευκαιρία να μειώσω την οικονομική επίπτωση ορισμένων μέτρων, είμαι εδώ», δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica.

«Είμαι αυτός που έχει δικαίωμα να μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή… και ποτέ δεν σταμάτησα τις συζητήσεις. Αυτή τη στιγμή, αν μπορώ να ανακτήσω ορισμένα κεφάλαια, να τροποποιήσω λίγο το τελικό νούμερο, να αλλάξω μερικά πραγματάκια, δεν σημαίνει πως κάνω πίσω», συμπλήρωσε.

«Αν μου φέρουν υπολογισμούς που μου επιτρέπουν να γράψω 2,3% ή 2,1% εξακολουθώ να υλοποιώ τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, αναφερόμενος στον στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ το 2019.

Έτινγκερ: Ακόμα περιμένουμε…

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ πίεσε την Ιταλία να υποβάλει γρήγορα νέο προϋπολογισμό με χαμηλότερο στόχο ελλείμματος απ’ ό,τι προηγουμένως, ενώ χαρακτήρισε το υφιστάμενο σχέδιο προϋπολογισμού επικίνδυνο για την Ιταλία και την ευρωζώνη.

«Ελπίζουμε πως θα έρθει σήμερα ένα προσχέδιο που θα ανταποκρίνεται στα κριτήρια όλων των χωρών της ευρωζώνης», είπε στο γερμανικό ραδιόφωνο ο κ. Έτινγκερ.

Πρόσθεσε πως ακόμα και ένας στόχος για έλλειμμα 2,2% του ΑΕΠ, συγκριτικά με τον τωρινό στόχο του 2,4% για το επόμενο έτος, «θα ήταν αντίθετος σε όλες τις δεσμεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v