Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις για τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών

Το κινεζικό γουάν υποχωρεί 0,7% έναντι του δολαρίου, σε πορεία για τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η τουρκική λίρα χάνει 1,08%, με την ισοτιμία στις 5,3827 λίρες ανά δολάριο. Χαμηλότερα και το ραντ Νότιας Αφρικής.

Χαμηλές πτήσεις για τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών

Αρνητική κίνηση στα νομίσματα αναδυόμενων αγορών την Πέμπτη, την ώρα που κάνουν «βουτιά» οι τιμές του αργού και εντείνονται οι φόβοι για νέες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, πριν προλάβουν να κοπάσουν οι προηγούμενες. 

Το κινεζικό γουάν υποχωρεί 0,7% έναντι του δολαρίου, σε πορεία για τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Η τουρκική λίρα χάνει 1,08%, με την ισοτιμία στις 5,3827 λίρες ανά δολάριο. Το ραντ Νότιας Αφρικής κινείται επίσης χαμηλότερα (-1,3%) στα 14,0352 ραντ ανά δολάριο.

Τα νομίσματα που είναι εκτεθειμένα στην πτώση των τιμών του πετρελαίου – οι οποίες βυθίζονται άνω του 4% στο πρωινό trading στο Λονδίνο – υποχωρούν, με την κορώνα Νορβηγίας και το δολάριο Καναδά να χάνουν περίπου 0,7%.

Δεδομένου του sell-off, τα ασιατικά νομίσματα υστερούν έναντι άλλων αναδυόμενων αγορών, καθώς «η μείωση της διάθεσης για ρίσκο περνά και στις τιμές των εμπορευμάτων», σημειώνει ο Petr Krpata, υπεύθυνος στρατηγικής FX της ING.

Tα νομίσματα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης δεν αντιδρούν αρνητικά, λόγω του ότι έχουν περιορισμένη έκθεση στις τιμές εμπορευμάτων, προσθέτει. Οσον αφορά το γουάν, «το πλήγμα έρχεται μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας Huawei».

To ευρώ με σταθεροποιητικές κινήσεις διαμορφώνεται στο $1,1343, το δολάριο σε σχέση με το γεν υποχωρεί 0,37% στα 112,77 γεν ανά δολάριο, η στερλίνα με κέρδη 0,1% φτάνει στο 1,2747 δολάριο ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κερδίζει 0,08% στα 97,07.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v