Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kάπλαν: Η Fed πρέπει να είναι υπομονετική στις αυξήσεις των επιτοκίων

Η αμερικανική οικονομία μπορεί να δείχνει πολύ διαφορετική το πρώτο μισό του 2019, καθώς θα αρχίσει να εξασθενεί ο αντίκτυπος από τις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Τραμπ, προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Fed Ρόμπερτ Κάπλαν.

Kάπλαν: Η Fed πρέπει να είναι υπομονετική στις αυξήσεις των επιτοκίων

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να δείξει υπομονή κατά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, κάνοντας σταδιακά βήματα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Fed Ρόμπερτ Κάπλαν.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα, η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, βλέπω κάποιους τομείς που είναι ευαίσθητοι στα επιτόκια να δείχνουν μια αδυναμία» ανέφερε ο ίδιος.

«Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, αλλά ένα από τα βασικά εργαλεία που έχουμε ως κεντρική τράπεζα είναι η υπομονή και πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο αυτό» επισήμανε.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο αξιωματούχος της Fed υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό η οικονομία να δείχνει πολύ διαφορετική το πρώτο μισό του 2019, καθώς θα αρχίσει να εξασθενεί ο αντίκτυπος από τις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Τραμπ.

Η αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων δείχνει ότι οι προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη είναι υποτονικές, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v