Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το fund Εlliott έχει αποκτήσει μερίδιο στη Bayer

To αμερικανικό fund έχει επίσης μερίδιο στη γερμανική χαλυβουργία ThyssenKrupp, στην Uniper και στη GEA.

Το fund Εlliott έχει αποκτήσει μερίδιο στη Bayer

Το αμερικανικό fund Εlliott έχει αποκτήσει μερίδιο στη γερμανική Bayer, ανέφεραν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Σύμφωνα με δύο από τις πηγές, το ακτιβιστικό fund έχει μετοχές στο γερμανικό κολοσσό εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Δεν ανέφεραν πληροφορίες για το μέγεθος του μεριδίου, αλλά αν ήταν πάνω από 3% θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί δημόσια, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.

Μολονότι το Elliott έχει επιδιώξει να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση της Bayer, δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξασφαλίσει συνάντηση με τον CEO, Βέρνερ Μπάουμαν, επισήμανε μια από τις πηγές.

Το Elliott, το οποίο διαχειρίζεται ο γνωστός επενδυτής Πολ Σίνγκερ, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

To fund έχει επίσης μερίδιο στη γερμανική χαλυβουργία ThyssenKrupp, στην Uniper και στη GEA.

H παρουσία ακτιβιστών στο μετοχολόγιο μιας εταιρείας μπορεί να αυξήσει την πίεση στη διοίκηση της να αλλάξει στρατηγική και να αυξήσει τα μερίσματα τις επιστροφές κεφαλαίου. Στην περίπτωση της Thyssenkrupp για παράδειγμα, όπου έχει μεγάλο μερίδιο το σουηδικό fund Cevian, διορίστηκε ένας νέος CEO ο οποίος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα διασπαστεί σε δύο οντότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η Bayer εξαγόρασε τον αμερικανικό κολοσσό Monsanto, στο μεγαλύτερο ντιλ της ιστορίας της. Η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 1,7%, αλλά έχει υποχωρήσει 38% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v