Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρίσι: Οι πρώτες συγκρούσεις και ρίψεις δακρυγόνων κοντά στα Ηλύσια Πεδία

Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα έχει οδηγήσει σε 481 προσαγωγές, ενώ άλλα 211 άτομα έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Παρίσι: Οι πρώτες συγκρούσεις και ρίψεις δακρυγόνων κοντά στα Ηλύσια Πεδία

Τα πρώτα επεισόδια, με την επακόλουθη ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να σημειώνονται κοντά στα Ηλύσια Πεδία, κατά τη σημερινή μαζική διαδήλωση του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» στο Παρίσι, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της αστυνομίας.

Σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα επιφυλακής, ιδίως δε στο Παρίσι, που το περασμένο Σάββατο υπήρξε θέατρο σκηνών σκληρής βίας, που εξέπληξαν την κοινή γνώμη σε Γαλλία και εξωτερικό. Για το τρέχον Σαββατοκύριακο έχουν κινητοποιηθεί 89.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 8.000 εκ των οποίων στο Παρίσι, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των γεγονότων αυτών.

Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα στο Παρίσι έχει οδηγήσει σε 481 προσαγωγές, ενώ άλλα 211 άτομα έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Ο αριθμός αυτός είναι ήδη μεγαλύτερος από το σύνολο των προσαγωγών (412) που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα το προηγούμενο Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v