Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρώμη θα προτείνει μικρότερο στόχο για το έλλειμμα

Κάτω από το 3% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου. Έλλειμμα 2% θα προτείνει στην Ε.Ε. ο Ιταλός πρωθυπουργούς σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ρώμη θα προτείνει μικρότερο στόχο για το έλλειμμα

Tα ιταλικά κρατικά ομόλογα και οι μετοχές πραγματοποιούν ράλι την Τετάρτη, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ιταλία ετοιμάζεται να προτείνει στην Κομισιόν δημοσιονομικό έλλειμμα 2% για το 2019, αρκετά κάτω από τον προηγούμενο στόχο του 2,4%. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, ετοιμάζεται να προτείνει τον νέο στόχο για το έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είχε απορρίψει το προηγούμενο σχέδιο. 

Μολονότι εκπρόσωπος του Κόντε δεν επιβεβαίωσε στο Reuters το δημοσίευμα, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων καταγράφουν μεγάλη πτώση. 

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ιταλικού 2ετούς τίτλου υποχωρεί περίπου είκοσι μονάδες βάσης, στο 0,46%. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο. 

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διολισθαίνει δεκατρείς μονάδες βάσης, στο 2,98%. Είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Σεπτεμβρίου που κινείται κάτω από το επίπεδο του 3%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ενισχύεται 1,7%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v