Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Στο 2,04% ρίχνει το έλλειμμα και αναμένει θετική αντίδραση

Το spread 10ετούς ιταλικού-γερμανικού επιτοκίου υποχωρεί στο πιο χαμηλό επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου. «Σε μία πρώτη εκτίμηση, η Κομισιόν έκρινε την πρόταση ως σημαντική», τόνισε o Κόντε μετά τη συνάντησή του με τον Γιούνκερ.

Ιταλία: Στο 2,04% ρίχνει το έλλειμμα και αναμένει θετική αντίδραση

Στο 2,04% μειώνει τον στόχο για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2019 η Ιταλία και αναμένει να αποδεχτεί η Κομισιόν τη νέα δημοσιονομική της πρόταση.

«Καταφέραμε να φτάσουμε στο 2,04% (του ΑΕΠ)», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Σε μία πρώτη εκτίμηση, η Κομισιόν έκρινε την πρόταση ως σημαντική», πρόσθεσε o Tζουζέπε Κόντε, τονίζοντας ότι αναμένει «θετική» αντίδραση.

Ράλι κάνουν τα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί δέκα μονάδες βάσης από το τελευταίο κλείσιμο, στο 2,90% ενώ του 2ετούς φτάνει στο 0,47%, δώδεκα μονάδες βάσης χαμηλότερα και κάτω από τα επίπεδα της 29ης Μαΐου, η οποία ήταν η χειρότερη ημέρα για το 2ετές εδώ και 25 χρόνια.

Το spread 10ετούς ιταλικού-γερμανικού επιτοκίου υποχωρεί στις 262 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς Bund κυμαίνεται μία με δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,28%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v