Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Δουλεύω σκληρά για να μην υπάρξουν κυρώσεις στην Ιταλία

Εργάζομαι σχεδόν νύχτα-μέρα, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων. Εξήγησε γιατί η Γαλλία δεν θα έχει πρόστιμα, από την αναμενόμενη υπέρβαση του ορίου της ΕΕ στο έλλειμμα της επόμενης χρονιάς. Τι βλέπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Μοσκοβισί: Δουλεύω σκληρά για να μην υπάρξουν κυρώσεις στην Ιταλία

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να βρει μία λύση για τα προβλήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, με στόχο να αποφευχθεί η διαδικασία κυρώσεων, σημείωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Οπως θυμίζει το Reuters, η Κομισιόν έχει απορρίψει τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης, λέγοντας ότι δεν θα μειώσει το μεγάλο δημόσιο χρέος της χώρας, όπως απαιτείται.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε επίσης ότι το γεγονός πως η Γαλλία αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της ΕΕ (3% του ΑΕΠ) στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς είναι ανεκτό, μόνο εάν είναι προσωρινό μέτρο και δεν συνεπάγεται πρόστιμα.

«Δουλεύω σκληρά, σχεδόν νύχτα-μέρα… για να μην υπάρξουν κυρώσεις και στην Ιταλία επίσης», τόνισε ο Μοσκοβισί. «Εργαζόμαστε ασταμάτητα και υπάρχει διάλογος ώστε η Ιταλία να κάνει τις πολιτικές που επιθυμεί, σεβόμενη παράλληλα τους κανόνες».

Οσον αφορά τη φορολόγηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, είπε ότι η πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι.

Αλτμάιερ: Δεν πιστεύω ότι η Γαλλία θα έχει έλλειμμα άνω του 3%

O Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ σημείωσε την Τρίτη ότι δεν είναι απαραίτητα πεπεισμένος πως η Γαλλία θα ξεπεράσει το όριο ελλείμματος ύψους 3% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό της, την επόμενη χρονιά. «Υπάρχει περιθώριο για ελιγμούς», τόνισε στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό C News.

Όπως θυμίζει το Reuters, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ είχε αναφέρει στην εφημερίδα Le Echos ότι το έλλειμμα της χώρας του αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 3% της ΕΕ και να φτάσει στο 3,2%.

Ο Αλτμάιερ πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως η Γερμανία θα κλείσει συμφωνία με τη Γαλλία όσον αφορά τη φορολόγηση τεχνολογικών κολοσσών, όπως το Facebook, η Apple και η Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v