Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρώμη: Καταλήξαμε σε συμφωνία με Ε.Ε. στον προϋπολογισμό

Η ιταλική κυβέρνηση τα βρήκε με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών. Την Τετάρτη θα επισημοποιηθεί η συμφωνία. Αισιοδοξία για την τυπική επικύρωση.

Ρώμη: Καταλήξαμε σε συμφωνία με Ε.Ε. στον προϋπολογισμό

Η Ιταλία έχει καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2019, ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια πρόσθεσε πως η συμφωνία θα επισημοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Πηγή από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού υπογράμμισε πως πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα όλες οι επίσημες διαδικασίες προτού αρχίσουν οι πανηγυρισμοί. Όπως τόνισε, η Ρώμη έχει λάβει μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις από την Κομισιόν για τη συμφωνία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι «εύλογο» να αναμένεται ένα θετικό αποτέλεσμα στη συνάντηση της Τετάρτης.

Η Κομισιόν είχε απορρίψει τον Οκτώβριο το δημοσιονομικό σχέδιο του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, υποστηρίζοντας πως παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. Η Ιταλία υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα αναθεωρημένο σχέδιο με χαμηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα, ανοίγοντας το δρόμο για διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες. 

Νωρίτερα την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, είχε δηλώσει πως ελπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην παρατείνει επί μακρόν τις συζητήσεις για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019. Τόνισε επίσης πως είναι «απολύτως αισιόδοξος» ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία.

Ο κ. Σαλβίνι ανέφερε σε δημοσιογράφους πως το ιταλικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό πριν το τέλος του έτους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές θα πρέπει να εργαστούν όλο το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v