Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνούτσιν: Συνάντηση ΗΠΑ-Κίνας τον Ιανουάριο

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, υπογράμμισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε άμεσες επαφές με την Κίνα για τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei και ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ξεχωριστό από το θέμα του εμπορίου.

Μνούτσιν: Συνάντηση ΗΠΑ-Κίνας τον Ιανουάριο

Oι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα συναντηθούν τον Ιανουάριο, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η συνάντηση θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ο Μνούτσιν είπε επίσης ότι έχουν γίνει τηλεφωνικές συνομιλίες αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τα σχέδια για πιο επίσημες συζητήσεις είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, υπογράμμισε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε άμεσες επαφές με την Κίνα για τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei και ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ξεχωριστό από το θέμα του εμπορίου, κάτι το οποίο καταλαβαίνει και η Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη είναι σε τρίμηνη εκεχειρία όσον αφορά την εμπορική διαμάχη μεταξύ τους και την επιβολή δασμών, μέχρι να βρεθεί μία τελική λύση που θα αποκλιμακώσει οριστικά την ένταση και θα απομακρύνει το ενδεχόμενο κορύφωσης του εμπορικού πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v