Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στις κυρώσεις κατά της Rusal, σε χαμηλό 16 μηνών το αλουμίνιο

Σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ολεγκ Ντεριπάσκα, αλλά όχι της εταιρείας. Το αλουμίνιο τρίμηνης παράδοσης έφτασε στα $1.905,50 ανά τόνο, το πιο χαμηλό σημείο από τις 4 Αυγούστου 2017, πριν ανέλθει στα $1.920.

Φρένο στις κυρώσεις κατά της Rusal, σε χαμηλό 16 μηνών το αλουμίνιο

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 16 μηνών υποχωρούν οι τιμές του αλουμινίου την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών για άρση των κυρώσεων κατά του ρωσικού κολοσσού Rusal.

Οπως τονίζει το Reuters, η κίνηση απελευθερώνει την τροφοδοσία σε μία από τις κορυφαίες διεθνώς επιχειρήσεις.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, το αλουμίνιο τρίμηνης παράδοσης έφτασε στα $1.905,50 ανά τόνο, το πιο χαμηλό σημείο από τις 4 Αυγούστου 2017, πριν ανέλθει στα $1.920.

Τον Απρίλιο, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Ολεγκ Ντεριπάσκα και των εταιρειών στις οποίες έχει μερίδιο, συμπεριλαμβανομένης της Rusal και της μητρικής της En+, επικαλούμενη «κακόβουλες δραστηριότητες» από τη Ρωσία. Η διαδικασία προκάλεσε αναταραχή στις αγορές αλουμινίου παγκοσμίως.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι ο Ντεριπάσκα παραμένει αντιμέτωπος με κυρώσεις, ωστόσο οι τρεις εταιρείες –Rusal, En+ και EuroSibEnergo- έχουν συμφωνήσει να μειώσουν τα μερίδια του.

Οι τιμές είχαν φτάσει σε υψηλό επταετίας όταν είχαν επιβληθεί οι κυρώσεις στη Rusal, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v