Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GfK: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα τον Ιανουάριο στη Γερμανία

Ο δείκτης εμπιστοσύνης αναμένεται να φτάσει τις 10,4 μονάδες στην αρχή της χρονιάς, αμετάβλητος από την ανάγνωση του Δεκεμβρίου. Χαμηλότερα το περίμεναν οι αναλυτές. Ενισχυμένες οι προσδοκίες των Γερμανών για το εισόδημα.

GfK: Σταθερό το καταναλωτικό κλίμα τον Ιανουάριο στη Γερμανία

Σταθερό αναμένεται να παραμείνει το καταναλωτικό κλίμα στην αρχή της χρονιάς στη Γερμανία, με τους παγκόσμιους κινδύνους – όπως η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Brexit χωρίς συμφωνία- να συνεχίζει να επιβαρύνει την κατάσταση, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης εμπιστοσύνης αναμένεται να φτάσει τις 10,4 μονάδες τον Ιανουάριο, αμετάβλητος από την ανάγνωση του Δεκεμβρίου. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 10,3.

Η αμετάβλητη μέτρηση αντιπροσωπεύει μία συνεχόμενη καθοδική πορεία στις οικονομικές προσδοκίες των καταναλωτών.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τρεις δείκτες: Τις οικονομικές προσδοκίες, τις προσδοκίες εισοδήματος και τις προσδοκίες για αγορές.

Οι οικονομικές προσδοκίες υποχώρησαν στις 14,1 μονάδες τον Δεκέμβριο, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Φεβρουάριο του 2017, από 17,4 το Νοέμβριο, ενώ οι προσδοκίες για το εισόδημα αυξήθηκαν στις 53,8 μονάδες από 50,2. Η τάση για αγορές υποχώρησε στις 53,1 μονάδες από 57,5 τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v