Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Danske Bank: Σε χαμηλό 5ετίας η μετοχή μετά την προειδοποίηση κερδών

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρονιά θα είναι περίπου 15 δισ. κορώνες Δανίας ($2,3 δισ.) από 16 με 17 δισ. κορώνες που ανέφερε στο προηγούμενο guidance.

Danske Bank: Σε χαμηλό 5ετίας η μετοχή μετά την προειδοποίηση κερδών

Μειώνει το ετήσιο guidance η Danske Bank για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, επικαλούμενη τις δύσκολες συνθήκες της χρηματοπιστωτικής αγοράς, το τέταρτο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας ανακοίνωσε ότι βλέπει πως τα καθαρά κέρδη για τη χρονιά θα είναι περίπου 15 δισ. κορώνες Δανίας ($2,3 δισ.) από 16 με 17 δισ. κορώνες που ανέφερε στο προηγούμενο guidance.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι συνθήκες της αγοράς έχουν επηρεάσει τα καθαρά έσοδα από το trading σε αγορές επιτοκίων, όπως και τις αμοιβές. Οι μετοχές της υποχωρούν στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 5 ετών.

Τον Σεπτέμβριο, η Danske Bank ανέφερε σε εσωτερική της έκθεση ότι πληρωμές ύψους 200 δισ. ευρώ, πολλές εκ των οποίων χαρακτήρισε «ύποπτες», έγιναν μέσω της μικρής εσθονικής της μονάδας από το 2007 έως το 2015. Το σκάνδαλο οδήγησε μεταξύ άλλων στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v