Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rusal: Νέος πρόεδρος για να τερματιστούν οι αμερικανικές κυρώσεις

Ο Jean-Pierre Thomas αναλαμβάνει στη θέση του Matthias Warnig, που αποχώρησε μετά από έξι χρόνια στην ηγεσία της μεγαλύτερης επιχείρησης παραγωγής αλουμινίου, εξαιρουμένης της Κίνας. To ντιλ με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Rusal: Νέος πρόεδρος για να τερματιστούν οι αμερικανικές κυρώσεις

Η ρωσική εταιρεία αλουμινίου Rusal ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τοποθετεί στη θέση του προέδρου τον Jean-Pierre Thomas. Η αλλαγή στην προεδρία είναι μέρος της συμφωνίας αναδιάρθρωσης για να τερματιστούν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο προηγούμενος πρόεδρος Matthias Warnig αποχώρησε μετά από έξι χρόνια στην ηγεσία της μεγαλύτερης επιχείρησης παραγωγής αλουμινίου, εξαιρουμένης της Κίνας. Η παραίτηση του ήταν όρος της συμφωνίας.

Ο Thomas, 61 ετών, ήταν ανεξάρτητος μη εκτελεστικός διευθυντής στο συμβούλιο της Rusal από τον Ιούνιο, ενώ ήταν στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Lazard για 15 χρόνια, από όπου και αποχώρησε το 2013.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα άρει τις κυρώσεις εναντίον της Rusal, της μητρικής της En+ και της επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας EuroSibEnergo, εάν προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση για να μειώσουν τα μερίδια του επιχειρηματία Ολεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v