Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρύζι από τις ΗΠΑ θα εισάγει η Κίνα για πρώτη φορά

Το πράσινο φως από τις κινεζικές αρχές δόθηκε την Παρασκευή και έρχεται λίγο πριν τον νέο γύρο συζητήσεων για την εμπορική διαμάχη τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της τρίμηνης εκεχειρίας που συμφώνησαν Τραμπ και Σι στην Αργεντινή.

Ρύζι από τις ΗΠΑ θα εισάγει η Κίνα για πρώτη φορά

Την πόρτα του διαλόγου ανοίγει η Κίνα, αποφασίζοντας να κάνει εισαγωγές ρυζιού από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στην κίνηση της, οι αναλυτές αναγνωρίζουν μία θετική εξέλιξη στις σχέσεις των δύο χωρών. Το πράσινο φως από τις κινεζικές αρχές δόθηκε την Παρασκευή και έρχεται λίγο πριν τον νέο γύρο συζητήσεων για την εμπορική διαμάχη τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της τρίμηνης εκεχειρίας που συμφώνησαν Τραμπ και Σι στην Αργεντινή.

Οπως μεταδίδει το Reuters, από τις 27 Δεκεμβρίου, επιτρέπονται οι εισαγωγές ρυζιού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκεί τα φορτία να πληρούν τις κινεζικές προδιαγραφές και να είναι εγγεγραμμένα στο υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο ρύζι θα αγοράσει η Κίνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θεωρείται και ακριβό. Μέχρι σήμερα έκανε τις εισαγωγές του συγκεκριμένου προϊόντος από την Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v