Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική διαμάχη έριξε τη μεταποίηση στην Ασία

Μία σειρά από ΡΜΙ δείκτες του Δεκεμβρίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν πτώση ή καθοδική πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας. Σε αρνητικό έδαφος η Κίνα, σε χαμηλό εξαετίας η Μαλαισία, συρρίκνωση στη Σιγκαπούρη.

Η εμπορική διαμάχη έριξε τη μεταποίηση στην Ασία

Kατέβασαν ταχύτητα τα εργοστάσια στην Ασία τον Δεκέμβριο καθώς η σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη και η επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα έδωσαν πλήγμα στην παραγωγή των περισσότερων οικονομιών, ενδυναμώνοντας την περίπτωση παύσης στις αυξήσεις των επιτοκίων της περιοχής το 2019.

Οπως μεταδίδει το Reuters, μία σειρά από ΡΜΙ δείκτες του Δεκεμβρίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν πτώση ή καθοδική πορεία της μεταποιητικής δραστηριότητας. Στην Κίνα, ο ΡΜΙ υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στους τελευταίους 19 μήνες. Εφτασε στις 49,7 μονάδες από 50,2 τον Νοέμβριο και ενώ ανέμεναν 50,1.

Στη Μαλαισία αναπτύχθηκε με τον πιο αδύναμο ρυθμό από το 2012, ενώ στην Ταϊβάν βρέθηκε στο πιο χαμηλό από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στη Σιγκαπούρη τα στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε με πιο αργό ρυθμό από ότι αναμενόταν το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε σε τριμηνιαία βάση.

Στις υπόλοιπες περιοχές, στην ευρωζώνη αναμένεται να έχει κινηθεί σταθεροποιητικά, ενώ στις ΗΠΑ να έχει επιβραδυνθεί, αλλά να παραμένει σε επεκτατικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v