Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σε χαμηλό 33 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης τον Δεκέμβριο

Σε χαμηλό 33 μηνών, στις 51,5 μονάδες από 51,8 τον Νοέμβριο υποχώρησε ο ΡΜΙ της εταιρείας Markit, φτάνοντας πιο κοντά στο όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Γερμανία: Σε χαμηλό 33 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης τον Δεκέμβριο

Επιβραδύνθηκε ξανά η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, καθώς οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ο ΡΜΙ της εταιρείας Markit για τη μεταποίηση, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας, υποχώρησε σε χαμηλό 33 μηνών, στις 51,5 μονάδες από 51,8 τον Νοέμβριο, φτάνοντας πιο κοντά στο όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ηταν η ενδέκατη φορά μέσα στο 2018 που κινήθηκε αρνητικά ο δείκτης, αντανακλώντας τους πιο ήρεμους τόνους στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία συρρικνώθηκε στο τρίτο τρίμηνο κυρίως λόγω έκτακτων επιβαρύνσεων από τους νέους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η χώρα είναι επίσης αντιμέτωπη με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και την πιο αδύναμη ζήτηση από τις χώρες της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v