Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Στο 7,9% υποχώρησε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2008. Είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που εκτιμούσαν ότι θα διατηρηθεί στο 8,1%. Στην ΕΕ των 28, παρέμεινε σταθερή στο 6,7%.

Eurostat: Στο 7,9% υποχώρησε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Η ανεργία στην ευρωζώνη σημείωσε αναπάντεχη υποχώρηση τον Νοέμβριο, στο πιο χαμηλό σημείο άνω των τελευταίων 10 ετών, σύμφωνα με τη Eurostat.

Διαμορφώθηκε στο 7,9%, το πιο χαμηλό σημείο από τον Οκτώβριο του 2008. Είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που εκτιμούσαν ότι θα διατηρηθεί στο 8,1%.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε χαμηλότερα τη μέτρηση του Οκτωβρίου, στο 8% από την προηγούμενη εκτίμηση του 8,1%.

Η πτώση προκλήθηκε από τη μείωση των ανέργων σε Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα.

Η ανεργία υποχώρησε στο 14,7% στην Ισπανία από 14,8% τον Οκτώβριο. Στην Ιταλία διολίσθησε στο 10,5% από 10,6%. Τα τελευταία στοιχεία που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα είχαν δείξει ότι διαμορφώθηκε στο 18,6% τον Σεπτέμβριο.

Οι άνεργοι σε Γερμανία και Γαλλία, που είναι οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, παρέμεινε σταθερή στο 3,3% και 8,9% αντίστοιχα.

Στην ΕΕ των 28 χωρών, η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,7% τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v