Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Πορτογαλία εισάγει την «πράσινη βίζα»

Ξένοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια παραμονής αν επενδύσουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε «πράσινους» τομείς της οικονομίας.

H Πορτογαλία εισάγει την «πράσινη βίζα»

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας επέκτεινε το πρόγραμμα χορήγησης άδειας παραμονής σε ξένους πολίτες για να συμπεριλάβει και τους επενδυτές οι οποίοι δαπανούν τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε έργα οικολογικού χαρακτήρα.

Η πλειοψηφία των βουλευτών ενέκρινε τη διεύρυνση του προγράμματος της «χρυσής βίζας». Οι Βρυξέλλες έχουν επικρίνει τα προγράμματα αυτά, υποστηρίζοντας ότι δίνουν ευκαιρίες για «ξέπλυμα χρήματος».

«Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη να ενισχύσουμε μια πολυπολιτισμική και ανοιχτή κοινωνία, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα επιπλέον σχήμα για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις οικολογικής φύσης» σημείωσε ο Αντρέ Σίλβα, βουλευτής του οικολογικού κόμματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με βάση τις τροποποιήσεις που ενέκρινε η πορτογαλική βουλή, οι ξένοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια παραμονής αν επενδύσουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ στη βιολογική γεωργία, τον οικολογικό τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους τομείς που συμβάλλουν στον περιορισμό της εκπομπής ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v