Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχαρητήρια από Μογκερίνι και Χαν στη βουλή της ΠΓΔΜ

Η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη συνολικά, τονίζουν σε ανακοίνωση τους η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Γιοχάνες Χαν.

Συγχαρητήρια από Μογκερίνι και Χαν στη βουλή της ΠΓΔΜ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, χαιρέτισαν τη ψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης από τη βουλή της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους τονίζουν:

«Εκφράζουμε ολόψυχα τα συγχαρητήρια μας για τη σημερινή ψήφο του κοινοβουλίου για τις συνταγματικές τροποποιήσεις. Είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εφαρμογή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολίτες έχουν επιδείξει αποφασιστικότητα στην αξιοποίηση αυτής της μοναδικής και ιστορικής ευκαιρίας να επιλυθεί μια από τις μακροβιότερες διαμάχες στην περιοχή και να προχωρήσουν αποφασιστικά προς το μονοπάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία αυτή, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη συνολικά.  

Καθώς περιμένουμε την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων που θα οδηγήσουν στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει πλήρως τη χώρα και να την συνοδεύσει προς τον κοινό στρατηγικό στόχο της ολοκλήρωσης της Ε.Ε.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v