Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Περικοπές φόρων προτείνει η Κραμπ-Καρενμπάουερ

Την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών προκρίνει η αντικαταστάτρια της Μέρκελ ως μέσο για να αποτραπεί η επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Γερμανία: Περικοπές φόρων προτείνει η Κραμπ-Καρενμπάουερ

Η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση με μια μείωση του εταιρικού φόρου, υποστήριξε τη Δευτέρα η νέα πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρτών.

Το δημοσιονομικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε πάνω από τα 11 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά, πυροδοτώντας συζητήσεις μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών για πιθανές φοροαπαλλαγές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, έχει προτείνει μια χαλάρωση του φορολογικού βάρους σε περίπτωση που υπάρξει μια επιβράδυνση, αλλά οι Χριστιανοδημοκράτες θέλουν να δράσουν προληπτικά, τόνισε η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Όταν ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι βλέπει περιθώριο για περικοπές φόρων αν επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να γίνουν περικοπές φόρων για να αποτραπεί μια επιβράδυνση της ανάπτυξης» σημείωσε η ίδια σε συνέντευξη της στην Welt TV. «Αυτό πρέπει να συζητηθεί στον κυβερνητικό συνασπισμό» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v